U bent hier: Home / Gesteund

Nieuws

Nieuwsberichten op deze website.

Bezetting raadszaal Soest

Kamp Zeist is een tijdelijke gevangenis, deels in gemeente Soest, deels in gemeente Zeist, waar sinds 2003 mensen zonder verblijfsvergunning zonder proces voor onbepaalde tijd worden vastgehouden. Eerst alleen vrouwen, later ook mannen, en in februari 2006 werd bekend dat er ook kinderen worden vastgehouden. De omstandigheden in Kamp Zeist staan bekend als uitermate slecht: mensen brengen het grootste deel van de dag door in hun cel, recreatiemogelijkheden zijn er niet en er wordt maar één uur per dag in kooien gelucht. Bovendien is er nauwelijks toegang tot juridische en medische bijstand.

Bezetting raadszaal Soest - Lees verder...

Voortdurende strijd tegen justitie

Beschrijving van Joke Kaviaar van de steeds verdergaande repressie tegen haar principiële verzet tegen migratiepolitiek, Fort Europa, detentiecentra en voor vrijheid van beweging. De Linkse Hulp ondersteunt haar in haar strijd met Justitie.

Voortdurende strijd tegen justitie - Lees verder...

Linkse Hulp steunt activisten Iraanse ambassade

De groep activisten die vorig jaar een deel van de Iraanse ambassade bezette, weigert mee te werken aan DNA onderzoek. Onlangs verloren zij een rechtszaak over de DNA afgifte, waardoor zij veroordeeld zijn in de proceskosten. Linkse Hulp onderschrijft de bezwaren tegen DNA afgifte en ondersteunt de groep met 500 euro.

Linkse Hulp steunt activisten Iraanse ambassade - Lees verder...